Svenska Brukshundklubben

SBK är en ideell medlemsorganisation, specialklubb i Svenska Kennelklubben (SKK) och frivillig försvarsorganisation. Svenska Brukshundklubben har ca 290 lokala klubbar runt om i landet och 16 rasklubbar. Organisationen har idag ca 70 000 medlemmar. Genom att bli medlem får du tillgång till många utbildningar och aktiviteter för dig och din hund.

SBK är helt utan några politiska eller religiösa kopplingar. Våra huvudsakliga verksamhetsområden är utbildning och tävling samt utveckling av mentalt och fysiskt sunda hundraser.

SBK har en lokalklubb i nästan landets alla kommuner, i vissa kommuner finns det t o m flera lokalklubbar. Därför kan vi stolt kalla oss för hundägarnas utbildningsorganisation. De grundläggande kurserna i dressyr bedrivs på våra lokalklubbar.

Alla hundar, stora som små, bland- och renrasiga, är välkomna till SBK och de lokala brukshundklubbarna. Men som specialklubb i Svenska Kennelklubben (SKK) har Svenska Brukshundklubben avelsansvar för brukshundraserna, med uppgift att främja en sund avel dessa raser, såväl mentalt som exteriört och hälsomässigt. Utvärdering av detta sker bland annat genom mentalbeskrivning av yngre hundar (MH), mentaltest av vuxna hundar (MT) samt exteriörbeskrivningar. Vill du veta mera om hur vi lokalt arbetar med de mentala delarna, så ta kontakt med någon i vår rasutvecklingssektor (RUS).

De 16 rasklubbarna inom SBK arbetar med avels-, utbildnings- och provverksamhet för sina respektive raser. Adresser till rasklubbarna hittar du bland våra länkar.

På gång:

o 11/11 Julfest

o 2/11 Instruktörsmöte

o 28/10 Fixardag

o 19/10 Medlemsmöte

o 7/9 Medlemsmöte

Nu ligger höstens kurser uppe!

Eventuella förfrågningar kring kurserna och utbudet kan mejlas till: utbildning@tbhk.se

Läs mer under Kurser.

Våra huvudsponsorer:

Våra kurser genomförs

i samarbete med:

Kontakt:

Trollhättans Brukshundklubb

Ängens Gård

461 91 Trollhättan

styrelsen (at) tbhk.se

Har du synpunkter på hemsidan, mejla: webmaster (at) tbhk.se