Kurser

Har Du lust att gå kurs med Din hund? På denna sida hittar Du information om kurser som Trollhättans Brukshundklubb har att erbjuda. Hoppas att Du hittar något som passar just Dig och Din hund!


Har du frågor kring kurserna kan du skicka ett mejl till utbildningssektorn.


För samtliga kurser gäller regeln ”först till kvar’n…”. Dock har i vissa fall tidigare kursare förtur. Förturen gäller under en vecka och från en termin till nästa – från Valpkurs till Vardagslydnad 1 och från Vardagslydnad 1 till Vardagslydnad 2 och från nybörjar- till fortsättning i specialkurserna (i den mån vi har dessa kurser). 

När den allmänna anmälningstiden startar söker även tidigare kursdeltagare på samma premisser som andra.

Till valp-, spår-, tävlingslydnads-, Rally N- och Agility A-kurser finns ingen förtur. För dessa kurser finns inträdeskrav (se nedan vid respektive kurs).

Om Du vill utnyttja din förtur skickar du ett mejl till utbildningssektorn

när tiden för förtur startar och anmäler dig till den kurs du vill gå och vilken kurs du gick förra terminen. Glöm inte att ange ditt personnummer!

 

OBS! Du är inte antagen till kursen förrän du dels fått meddelande om att du dels kommit med, dels betalat kurs- och medlemsavgift.

 

Information om medlemsavgifter hittar du här.

 

Viktigt!

För barn under 12 år ska förälder finnas med under hela kurstillfället

Notera att den/de person(er) som går med hunden på kursen skall vara medlem. Är ni flera familjemedlemmars om går på kursen ska samtliga vara medlemmar (läs under ”Medlemskap” om reglerna för familjemedlemskap)

Då kurserna hålls utomhus bör Du tänka på att klä Dig efter väder

Oavsett om hunden har fler än en person med sig på kursen är det endast en person som är med hunden under träningstillfället. Övriga får gärna titta på och delta under teorin, men måste, för hundens skulle, hålla sig vid sidan av planen när träning sker. Personer som deltar på kursen ska också vara medlemmar (familjemedlemskap). Personliga assistenter är dock undantagna från medlemskravet.


Anmälan till våra kurser sker via Studiefrämjandets anmälningssida, undantaget förtursanmälan och helgkurser som görs via mejl till utbildningssektorn


Vi har också kurssamarbete med Vänersborgs Brukshundklubb och Lilla Edets Brukshundklubb. Det innebär att du som är medlem i Trollhättans-, Vänersborgs- eller Lilla Edets Brukshundklubb kan gå kurs på alla 3 klubbarna, utan att betala extra medlemskap. Du som vill gå valpkurs och inte tidigare är medlem i någon av klubbarna kan välja vilken klubb du vill bli medlem i. Det går självklart också att vara medlem i alla 3 klubbarna (endast lokalavgift tillkommer vid medlemskap i klubb nummer två och tre), vilket väl kan vara ”snyggt”, om man vet att man ska tillbringa mycket tid på båda klubbarna, eller på annan klubb än ”moderklubben”.


Mer om medlemskap hittar du på sidan Bli medlem.

Valpkurs 1

Valpkurs för valpar som ännu inte fyllt 6 månader vid kursstart. Vi kommer att träna kontakt, samarbete och inkallning - allt med positiva metoder och positiva belöningar!

Start: 20 augusti, kl 18.30 - 21.00
5 ggr
Max 10 ekipage
Instruktörer: Lena och Kjell Nilsson
Frågor om kursinnehåll e-postas till: utbildning@tbhk.se

Valpkurs 2

Valpkurs för valpar som ännu inte fyllt 6 månader vid kursstart. Vi kommer att träna kontakt, samarbete och inkallning - allt med positiva metoder och positiva belöningar!

Start: 24 augusti, kl 18.30 - 21.00
5 ggr
Max 10 ekipage
Instruktör: Therese Johansson
Hjälpledare: Anna Stakkestad Jobe
Frågor om kursinnehåll e-postas till: utbildning@tbhk.se

Vardagslydnad

För hund/unghund fr ca 6 månader, kursen innehåller bla kontaktövningar, att gå fint vid sidan/följsamhet, sitt stanna kvar, inkallning (med och utan störning), nosaktivitet och social träning, vi jobbar med positiv förstärkning där vi belönar rätt beteende.

Kursstart: tisdag 6 oktober. Kl: 18.30 - 21.00
Övriga träffar: torsdag el tisdag
5 ggr
Max 6 ekipage

Instruktör: Therese Johansson
Kursavgift 1 500:- + medlemskap i Trollhättans Brukshundklubb (alt Vänersborg eller Lilla Edet) 550:-/år

 

Alla våra kurser sker i samarbete med Studiefrämjandet