Välkommen till TBHK!

Vi har friträning på onsdagar. Skotträning sker vid efterfrågan, cirka 18.00 och 19.00.

OBS! Skott kan förekomma även dagtid.

Välkommen upp för att träna, umgås, fika och prata mycket hund!

(Köket är numer bara öppet om någon är där)

På gång:


o   25/2 Årsmöte 2020

o   

o   

o   

o   Kurser

Höstens kurser finns under fliken Utbildning!


Eventuella förfrågningar kring kurserna och utbudet kan mejlas till: utbildning@tbhk.se


Läs mer under Kurser.

Kurser/hundägarutbildningar

Jessica och Cindi är två av många som gått

vardagslydnadskurs på TBHK. Foto: Solveig Carlsson

Fler bilder på några av våra kursare hittar du

i vårt Kursgalleri.

Har Du lust att gå kurs med Din hund? På denna sida hittar Du information om kurser som Trollhättans Brukshundklubb har att erbjuda. Hoppas att Du hittar något som passar just Dig och Din hund!


Har du frågor kring kurserna kan du skicka ett mejl till utbildningssektorn.


För samtliga kurser gäller regeln ”först till kvar’n…”. Dock har i vissa fall tidigare kursare förtur. Förturen gäller under en vecka och från en termin till nästa – från Valpkurs till Vardagslydnad 1 och från Vardagslydnad 1 till Vardagslydnad 2 och från nybörjar- till fortsättning i specialkurserna (i den mån vi har dessa kurser). 


När den allmänna anmälningstiden startar söker även tidigare kursdeltagare på samma premisser som andra.

Till valp-, spår-, tävlingslydnads-, Rally N- och Agility A-kurser finns ingen förtur. För dessa kurser finns inträdeskrav (se nedan vid respektive kurs).


Om Du vill utnyttja din förtur skickar du ett mejl till utbildningssektorn

när tiden för förtur startar och anmäler dig till den kurs du vill gå och vilken kurs du gick förra terminen. Glöm inte att ange ditt personnummer!


OBS! Du är inte antagen till kursen förrän du dels fått meddelande om att du dels kommit med, dels betalat kurs- och medlemsavgift.


Information om medlemsavgifter hittar du här.


Viktigt!

För barn under 12 år ska förälder finnas med under hela kurstillfället

Notera att den/de person(er) som går med hunden på kursen skall vara medlem. Är ni flera familjemedlemmars om går på kursen ska samtliga vara medlemmar (läs under ”Medlemskap” om reglerna för familjemedlemskap)

Då kurserna hålls utomhus bör Du tänka på att klä Dig efter väder

Oavsett om hunden har fler än en person med sig på kursen är det endast en person som är med hunden under träningstillfället. Övriga får gärna titta på och delta under teorin, men måste, för hundens skulle, hålla sig vid sidan av planen när träning sker. Personer som deltar på kursen ska också vara medlemmar (familjemedlemskap). Personliga assistenter är dock undantagna från medlemskravet.


Anmälan till våra kurser sker via Studiefrämjandets anmälningssida, undantaget förtursanmälan och helgkurser som görs via mejl till utbildningssektorn


Vi har också kurssamarbete med Vänersborgs Brukshundklubb och Lilla Edets Brukshundklubb. Det innebär att du som är medlem i Trollhättans-, Vänersborgs- eller Lilla Edets Brukshundklubb kan gå kurs på alla 3 klubbarna, utan att betala extra medlemskap. Du som vill gå valpkurs och inte tidigare är medlem i någon av klubbarna kan välja vilken klubb du vill bli medlem i. Det går självklart också att vara medlem i alla 3 klubbarna (endast lokalavgift tillkommer vid medlemskap i klubb nummer två och tre), vilket väl kan vara ”snyggt”, om man vet att man ska tillbringa mycket tid på båda klubbarna, eller på annan klubb än ”moderklubben”.


Mer om medlemskap hittar du på sidan Bli medlem.

Kursutbud hösten 2019:Mera lydnad


Instruktörer: Therese Johansson och Elise Gustavsen

Kursdag och tid: Varannan tisdag 18.30-21.00

Kursstart: Tisdag 24 september


Kursbeskrivning:

Här erbjuder vi kursen Mera Lydnad, den är för dig som tidigare gått någon form av vardagslydnadskurs och/eller känner för att träna lite mer tävlingslydnadsmoment.

.

Kurslängd: 5 tillfällen

Kurspris 800:-, samt kostnad för medlemskap i SBK, och i någon av Trollhättans, Vänersborgs eller Lilla Edets brukshundklubb.

Deltagare max: 8 ekipage


Anmälan här:Valp/Unghundskurs


Instruktörer: Lisel Gustavsen, Sofia Svedlander och Sarah Andersson

Kursdag och tid: Måndagar och ev. en eller två lördagar 19.00-21.30

Kursstart: Tisdag 3 september


Kursbeskrivning:     

Kursen för dig som skaffat valp eller unghund! Vår valpkurs har som mål att ge dig den kunskap du behöver för att livet skall vara givande - både för hunden och dig. Kursen innehåller både teori och praktik. Vi fokuserar på kontakt, relation, lek, följsamhet och hantering i koppel. Trygg valp i relation till andra.


Kurslängd: 8 tillfällen

Kurspris: 1000:-, samt kostnad för medlemskap i SBK, och i någon av Trollhättans, Vänersborgs eller Lilla Edets brukshundklubb.

Deltagare max: 15 ekipage


Anmälan här:


Valpkurs


Instruktörer: Maria Anderasson och Karin Ivarsson

Kursdag och tid: Måndagar 18.30-21.00

Kursstart: Måndag 30 september 18.30


Kursbeskrivning:     

Kursen för dig som skaffat valp eller unghund! Vår valpkurs har som mål att ge dig den kunskap du behöver för att livet skall vara givande - både för hunden och dig. Kursen innehåller både teori och praktik. Vi fokuserar på kontakt, relation, lek, följsamhet och hantering i koppel. Trygg valp i relation till andra.


Kurslängd: 6 tillfällen

Kurspris: 1000:-, samt kostnad för medlemskap i SBK, och i någon av Trollhättans, Vänersborgs eller Lilla Edets brukshundklubb.

Deltagare max: 8 ekipage


Anmälan här:
Välkommen med din anmälan!


Håll utkik, då fler kurser kan komma att hållas i höst!

Våra huvudsponsorer:

Våra kurser genomförs

i samarbete med:

Kontakt:

Trollhättans Brukshundklubb

Ängens Gård

461 91 Trollhättan

styrelsen (at) tbhk.se

Har du synpunkter på hemsidan, mejla: webmaster (at) tbhk.se